Fliseryd Hästklinik

Varannan onsdag har vi mottagning på Stall Grönskog i Fliseryd utanför Oskarshamn och har mottagning. Då har vi med oss vi röntgen, ultraljud samt stötvåg och tar emot främst utredningar relaterade till nedsatt prestation, exv hältutredningar.

Samarbetet började en höstdag 2017 då vi hade våra första besök på mottagningen i Fliseryd. Detta samarbete har utvecklats och vi har idag stor efterfrågan de dagar vi på plats och hoppas därför att vi i framtiden kan utöka vår närvaro på Stall Grönskog.

Stall Grönskog drivs av Camilla Fredin med familj. Det är Camilla ni kontaktar för att boka en tid i Fliseryd.

www.stallgronskog.se, 070-6760784

Välkomna!

Ramkvilla Hästklinik är en fullt utrustad klinik för poliklinisk verksamhet, dvs för åtgärder där hästen går hem samma dag. På kliniken finns den senaste tekniken såsom direktdigital röntgen, ultraljud, stötvåg och endo-/gastroskop. Majoriteten av våra besök gäller hästar
som har nedsatt prestation, oftas i form av någon rörelsestörning eller hälta. Vi får träffa allt från hobbyhästen till landslagshästen och alla är lika välkomna.

För de problem som kräver ytterligare åtgärder ordnar vi remiss och hjälper även till med eventuell eftervård. Vi är oberoende och kan genom vårt kontaktnät hjälpa er till rätt
remissinstans.

Historia

ATG Hästklinikerna Ramkvilla öppnade i mitten på 2000-talet i travstuteriet Staro’s före detta hingststall. Några år senare sålde ATG ut sina hästkliniker och kliniken i Ramkvilla lades ner. Hösten 2014 inledde Håkan Ahlström verksamhet i lokalerna och hade fram till och med hösten 2017 enbart öppet på helger parallellt med anställning på Brunmåla Hästklinik och Mälaren Hästklinik. Från och med november 2017 har kliniken drivits på heltid med en stadigt ökad efterfrågan. Efterfrågan är ständigt ökande och sommaren 2019 komm ett välkommet tillskott i form av ytterligare en veterinär.

Tjänster

Kliniken i Ramkvilla är fullt utrustad, för mer information se vår sida för tjänster.

Fler mottagningar

TingsrydVårt senaste tillskott är hästkliniken vid Tingsryds travbana. Här har vi också full utrustning och kan ge samma behandlingar och service som i Ramkvilla.

Ramkvilla En fullt utrustad klinik för poliklinisk verksamhet, dvs för åtgärder där hästen går hem samma dag. Majoriteten av våra besök gäller hästar som har nedsatt prestation, oftast i form av någon rörelsestörning eller hälta.