Tingsryd Hästklinik

Kliniken i Tingsryd verkade under hästklinikerna ATG från starten 2008. 2011 lades dock alla ATG-klinikerna ned och Evidensia drev den sedan vidare i några år innan den lades ned igen.

I september 2021 etablerade Ramkvilla Hästklinik sig i lokalerna och därmed kom vi närmare våra kunder kring Växjö, Kalmar och Blekinge där efterfrågan är stor.

Vi är i nuläget på kliniken i Tingsryd en dag i veckan (tisdagar) men under våren 2022 kommer vi successivt öka vår närvaro med en veterinär stationerad på kliniken måndag till fredag.

På kliniken utför vi främst ortopediska utredningar i form av hälta, rörelsestörningar eller andra prestationsrelaterade problem. Här har vi tillgång till bland annat röntgen, ultraljud och stötvåg.

I mån av tid kan vi även ta emot akuta fall, ring oss gärna om du behöver besöka oss akut 0474-61030.

Välkomna!

Ramkvilla Hästklinik är en fullt utrustad klinik för poliklinisk verksamhet, dvs för åtgärder där hästen går hem samma dag. På kliniken finns den senaste tekniken såsom direktdigital röntgen, ultraljud, stötvåg och endo-/gastroskop. Majoriteten av våra besök gäller hästar
som har nedsatt prestation, oftas i form av någon rörelsestörning eller hälta. Vi får träffa allt från hobbyhästen till landslagshästen och alla är lika välkomna.

För de problem som kräver ytterligare åtgärder ordnar vi remiss och hjälper även till med eventuell eftervård. Vi är oberoende och kan genom vårt kontaktnät hjälpa er till rätt
remissinstans.

Historia

ATG Hästklinikerna Ramkvilla öppnade i mitten på 2000-talet i travstuteriet Staro’s före detta hingststall. Några år senare sålde ATG ut sina hästkliniker och kliniken i Ramkvilla lades ner. Hösten 2014 inledde Håkan Ahlström verksamhet i lokalerna och hade fram till och med hösten 2017 enbart öppet på helger parallellt med anställning på Brunmåla Hästklinik och Mälaren Hästklinik. Från och med november 2017 har kliniken drivits på heltid med en stadigt ökad efterfrågan. Efterfrågan är ständigt ökande och sommaren 2019 komm ett välkommet tillskott i form av ytterligare en veterinär.

Tjänster

Kliniken i Ramkvilla är fullt utrustad, för mer information se vår sida för tjänster.

Fler mottagningar

RamkvillaLEn fullt utrustad klinik för poliklinisk verksamhet, dvs för åtgärder där hästen går hem samma dag. Majoriteten av våra besök gäller hästar som har nedsatt prestation, oftast i form av någon rörelsestörning eller hälta.

Fliseryd Varannan onsdag finns vi i Fliseryd och kan genomföra undersökningar med bl.a. ultraljud, röntgen och stötvåg.