Vårt team

Vi som jobbar på Ramkvilla Hästklinik har alla ett brinnande intresse för hästar både professionellt och privat. Såväl veterinärer som assistenter har också lång erfarenhet att jobba med våra fyrbenta vänner. Din häst kommer att vara i de bästa händer hos oss!

På kliniken träffar du:

Håkan AhlströmLeg. Veterinär

Håkan tog sin veterinärexamen från Sveriges Lantbruksuniversitet (SLU) 2012 och har jobbat som veterinär sedan 2011. Han har arbetat på några av Sveriges ledande hästsjukhus och kliniker: Universitetsdjursjukhuset i Uppsala, Regionsdjursjukhuset i Helsingborg, Mälaren Hästklinik och Brunmåla Hästklinik. 2014 startade han Ramkvilla Hästklinik.
Genom sin bakgrund som tävlingsryttare har Håkan ett stort intresse för ortopedi i samband med prestationsrelaterade problem, så som rörelsestörningar och hältor, men även för bildiagnostik (röntgen och ultraljud) samt akutsjukvård och kirurgi.
Håkan har deltagit i flera nationella och internationella utbildningar inom ortopedi och bilddiagnostik Han är även inskriven i ISELP’s (International Society of Equine Locomotor Pathology) omfattande utbildningsprogram.

Caroline Linderholt FlodLeg. Veterinär

Mer info kommer inom kort

Julia SteniusLeg. Veterinär

Julia har studerat till veterinär vid Sveriges Lantbruksuniversitet i Uppsala och tog examen 2022. Under studietiden har hon jobbat på Evidensia Hästkliniken Mantorp, Distriktsveterinärerna Östhammar och på Universitetsdjursjukhusets Hästklinik. Hennes specialintressen är ortopedi, sporthästmedicin och biomekanik.
Tidigare i livet har Julia haft en karriär inom design och kommunikation med en kandidatexamen i grafisk design vid Beckmans Designhögskola och jobb i Stockholm och London, men slutligen tog intresset för hästarna över.
Hon har själv tävlat upp till och med 2* fälttävlan och älskar kombinationen av en grundläggande allsidig träning, samarbetet med hästen och adrenalinet under terrängmomentet. Fritiden ägnar hon mestadels åt två egna tävlingshästar, men även åt sin sambo, sina katter och att göra kul saker med vänner. Julia är inskriven i ISELP.

Linn SöderströmLeg. veterinär

Tjänstledig

Jennie HelgessonAssistent

Jennie har jobbat inom djursjukvården sedan 2008. Hon började jobba på Hästkliniken vid Universitetsdjursjukhuset (UDS) i Uppsala och har varit på kliniken i Ramkvilla sedan starten 2014.
Jennie har även jobbat många år med smådjur bland annat på Arninge Smådjursklinik i Täby, Anicura djursjukhuset i Jönköping och Ljungby smådjursklinik. Hennes största intresse på jobbet är bilddiagnostik där röntgen ligger henne extra varmt om hjärtat.
Hon har även hunnit med att jobba en del i unghäststall och som hästskötare på internationella arenor. Sin lediga tid spenderar Jennie med familjen, på resor och andra äventyr, samt med att ta hand om de unghästar och föl som finns hemma på gården utanför Växjö.

Alice RunossonAssistent

Alice har varit hos på kliniken sedan hösten 2019. Hästar har varit en del av hennes liv sedan hon var sju år och fick sin första ponny. Då var intresset för hoppning störst. Alice har jobbat i framgångsrikt dressyrstall, har själv tävlat i dressyr upp till St: George och ridit både på Falsterbo Horse Show och Jönköping Horse Show.
I jobbet som djurvårdare är det röntgen som hon tycker är mest intressant och roligast. På fritiden tränar och tävlar Alice sina fem hästar hemma på gården utanför Växjö samt ägnar sig åt uppfödning i mindre skala, men hon uppskattar god mat väldigt mycket också.

Amanda RåhlinAssistent

Amanda kom till kliniken våren 2021. Hon tog examen inom djursjukvård från Ingelstadgymnasiet 2019 och fastnade för jobbet på hästklinik redan under praktiken på utbildningen. Amanda har haft häst runt sig så länge hon kan minnas. Starten på hennes ridkarriär var en hyrd shetlandsponny, men nu har hon två egna hästar som rids mest på hobbynivå.
Det bästa med att jobba på hästklinik tycker Amanda är att ingen dag är den andra lik och den stora variationen i arbetet. Ledig tid spenderas gärna på olika äventyr med kompisar för att upptäcka Sverige och när hon är hemma hänger hon i stallet med hästarna på föräldragården. Amanda träffar du på alla våra klinker.

Emelie WestergrenAssistent

Emelie har jobbat på kliniken sedan sommaren 2020. Hon tog examen inom djursjukvård från Ingelstadgymnasiet 2016 och har därefter jobbat på Distriktsveterinärerna Växjö samt Evidensia djursjukhuset i Växjö.
Hästar har alltid funnits runt Emelie sedan hon var liten och när hon var sju år började hon tävla i hoppning. På kliniken sköter Emelie även lite administrativt arbete, vilket hon brinner lite extra för. Ledig tid går åt till att träna och tävla de två egna hästarna samt till sambon och gulliga hunden Cindy.