Ramkvilla Hästklinik

Ramkvilla Hästklinik är en fullt utrustad klinik för poliklinisk verksamhet, dvs för åtgärder där hästen går hem samma dag. På kliniken finns den senaste tekniken såsom direktdigital röntgen, ultraljud, stötvåg och endo-/gastroskop. Majoriteten av våra besök gäller hästar som har nedsatt prestation, oftast i form av någon rörelsestörning eller hälta. Vi får träffa allt från hobbyhästen till landslagshästen och alla är lika välkomna.

För de problem som kräver ytterligare åtgärder ordnar vi remiss och hjälper även till med eventuell eftervård. Vi är oberoende och kan genom vårt kontaktnät hjälpa er till rätt remissinstans.

Historia

ATG Hästklinikerna Ramkvilla öppnade i mitten på 2000-talet i travstuteriet Staro’s före detta hingststall. Några år senare sålde ATG ut sina hästkliniker och kliniken i Ramkvilla lades ner. Hösten 2014 inledde Håkan Ahlström verksamhet i lokalerna och hade fram till och med hösten 2017 enbart öppet på helger parallellt med anställning på Brunmåla Hästklinik och Mälaren Hästklinik. Från och med november 2017 har kliniken drivits på heltid med en stadigt ökad efterfrågan och sommaren 2019 kom ett välkommet tillskott i form av ytterligare en veterinär. Vi träffar hästar från i stort sett hela Småland och ser med stolthet och ödmjukhet att man inte sällan kommer långväga för att träffa oss.

Vi som jobbar på Ramkvilla Hästklinik har alla ett brinnande intresse för hästar både professionellt och privat. Såväl veterinärer som assistenter har också lång erfarenhet att jobba med våra fyrbenta vänner. Din häst kommer att vara i de bästa händer hos oss!

ATG Hästklinikerna Ramkvilla öppnade i mitten på 2000-talet i travstuteriet Staro’s före detta hingststall. Några år senare sålde ATG ut sina hästkliniker och kliniken i Ramkvilla lades ner. Hösten 2014 inledde Håkan Ahlström verksamhet i lokalerna och hade fram till och med hösten 2017 enbart öppet på helger parallellt med anställning på Brunmåla Hästklinik och Mälaren Hästklinik.

Från och med november 2017 har kliniken drivits på heltid med en stadigt ökad efterfrågan.

Tjänster

Kliniken i Ramkvilla är fullt utrustad, för mer information se vår sida för tjänster.

Fler mottagningar

TingsrydVårt senaste tillskott är hästkliniken vid Tingsryds travbana. Här har vi också full utrustning och kan ge samma behandlingar och service som i Ramkvilla.

Fliseryd Varannan onsdag finns vi i Fliseryd och kan genomföra undersökningar med bl.a. ultraljud, röntgen och stötvåg.